APV, trivselsmåling og MUS i Østjyllands Brandvæsen

Enkelt, intuitivt og nemt at bruge for både medarbejdere og ledere. Det er de tre ting, som beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl fremhæver ved Musskema.dk.
 

Musskema.dk betyder en hurtig og fleksibel databehandling

Kasper Sønderdahl har i alt næsten 20 års erfaring med MUS. Da han blev beredskabsdirektør for Beredskab og Sikkerhed Randers - Favrskov – Djursland 1. juni 2015 ønskede han at skifte MUS på papir ud med en digital løsning. Han undersøgte markedet og valgte Musskema.dk. Den 1. maj 2019 tiltrådte han som beredskabsdirektør for Østjyllands Brandvæsen. Også her har han valgt at gøre brug af Musskema.dk

En kæmpe besparelse at gå væk fra papir

Hans primære ønske med et digitalt system var at få en lettere databehandling af medarbejdernes svar. ”Papirskemaer kræver, at man skal sidde og tælle sammen og indtaste i Excel-ark og sidde og regne ting og sager ud. En medarbejder kunne bruge uger på det. Musskema.dk’s digitale løsning har været en kæmpe besparelse,” fortæller Kasper Sønderdahl.

Både MUS og APV

I Østjyllands Brandvæsen kommer knap 130 fastansatte, 150 deltidsansatte og 100 frivillige også til at bruge Musskema.dk til APV og trivselsmålinger. De fastansatte skal også anvende Musskema.dk til håndtering af MUS-samtalerne. Med Musskema.dk’s pakke, så han kan nøjes med ét system, som dækker både MUS, trivselsundersøgelse og APV.

Mulighed for analyser løbende

Indførelsen af Musskema.dk har ikke bare gjort databehandlingen lettere, men giver også mulighed for hurtig og fleksibel databehandling imellem MU-samtalerne.

”Vi har mulighed for at lave småanalyser fra dag til dag. MUS-svarene kan bruges ud over den ene gang til MUS-samtalen. Resultaterne er til rådighed i systemet, så det er muligt at lave løbende opfølgninger. Det synes jeg er virkelig, virkelig godt,” siger Kasper Sønderdahl.

Ingen bøvl og høj svarrate
Men det har ikke været nok for Kasper Sønderdahl, at systemet er let at bruge for ham selv. Det skulle også være teknisk enkelt for hans ansatte, og det oplever han, at det er.

”Mine medarbejdere i mit tidligere beredskab synes, at det var hurtigt og let at bruge de digitale skemaer. Systemet er let at logge på og bruge, og det er nemt at svare på spørgsmålene,” fortæller Kasper Sønderdahl og forsætter: ”Det er jeg sikker på, at mine kolleger i Østjyllands Brandvæsen også kommer til at opleve”.

Brugervenligheden betyder også en meget høj svarrate på APV-delen: ”På hver station var der kun en til to, der ikke har svaret på APV’en, så vi var hos Beredskab & Sikerhed oppe på, at 185 ud af 200 har svaret. Det viser, at det ikke er bøvlet for dem at svare, for så ville de bare ikke have gjort det,” siger Kasper Sønderdahl.

Systemet er fleksibelt. Jeg har fået en pakkeløsning med alt det, jeg skulle bruge, men har haft stor frihed til at strikke spørgsmålene sammen, så de passer ind i vores kontekst.

Kasper Sønderdahl
Beredskabsdirektør for Østjyllands Brandvæsen

Pakkeløsning med tilpasningsmuligheder

Med Musskema.dk har Kasper Sønderdahl fået, hvad han ville, og han har fået det, som han ville have det. ”Systemet er fleksibelt. Jeg har fået en pakkeløsning med alt det, jeg skulle bruge, men har haft stor frihed til at strikke spørgsmålene sammen, så de passer ind i vores kontekst. Det gælder både på MUS- og APV-delen. Og Musskema.dk har hjulpet mig med at få vendt mine spørgsmål rigtigt.”

Enkelt, intuitivt og nemt at bruge

Kasper Sønderdahl har oplevet implementeringen af Musskema.dk som meget enkelt og ligetil.

”Da jeg havde spørgsmålene på plads, var det bare at trykke distribuere. Man kan dårligt nok tale om en implementering. Man skal bare gå på en hjemmeside og logge på. Det er intuitivt og nemt at bruge. Det er simpelt, det er det virkelig.”

Systemet er fleksibelt. Jeg har fået en pakkeløsning med alt det, jeg skulle bruge, men har haft stor frihed til at strikke spørgsmålene sammen, så de passer ind i vores kontekst.

Kasper Sønderdahl
Beredskabsdirektør, Østjyllands Brandvæsen

Lad os tage en snak om mulighederne Lad os ringe dig op, så vi sammen kan finde en løsning