Beredskab og Sikkerhed i Randers - Favrskov - Djursland

En nem datafangst og databehandling. Mulighed for løbende analyser. Let at bruge for både medarbejdere og chef. Det er de tre ting, som beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl fremhæver ved Musskema.dk.
 

Musskema.dk betyder en hurtig og fleksibel databehandling

Kasper Sønderdahl har i alt næsten 15 års erfaring med MUS. Da han blev beredskabsdirektør for Beredskab og Sikkerhed Randers - Favrskov – Djursland 1. juni 2015 ønskede han at skifte MUS på papir ud med en digital løsning. Han undersøgte markedet og valgte Musskema.dk.

En kæmpe besparelse at gå væk fra papir

Hans primære ønske med et digitalt system var at få en lettere databehandling af medarbejdernes svar.

”Papirskemaer kræver, at man skal sidde og tælle sammen og indtaste i Excel-ark og sidde og regne ting og sager ud. En medarbejder kunne bruge uger på det. Musskema.dk’s digitale løsning har været en kæmpe besparelse,” fortæller Kasper Sønderdahl.

Både MUS og APV

Han har MU-samtaler med 14 fastansatte medarbejdere, men er derudover chef for 200 deltidsansatte brandmænd. Dem har han ikke MU-samtaler med, da de har det, hvor de har deres fuldtidsjob, men de skal svare på en APV (arbejdspladsvurdering). Men den er en del af Musskema.dk’s pakke, så han kan nøjes med ét system, som dækker både MUS og APV.

Mulighed for analyser løbende

Indførelsen af Musskema.dk har ikke bare gjort databehandlingen lettere, men giver også mulighed for hurtig og fleksibel databehandling imellem MU-samtalerne.

”Vi har mulighed for at lave småanalyser fra dag til dag. MUS-svarene kan bruges ud over den ene gang til MU-samtalen. Resultaterne er til rådighed i systemet, så det er muligt at lave løbende opfølgninger. Det synes jeg er virkelig, virkelig godt,” siger Kasper Sønderdahl.

Ingen bøvl og høj svarrate
Men det har ikke været nok for Kasper Sønderdahl, at systemet er let at bruge for ham selv. Det skulle også være teknisk enkelt for hans ansatte, og det oplever han, at det er.

”Mine medarbejdere synes, at det er hurtigt og let at bruge de digitale MU-skemaer. Systemet er let at logge på og bruge, og det er nemt at svare på spørgsmålene,” fortæller Kasper Sønderdahl.

Brugervenligheden betyder også en meget høj svarrate på APV-delen:
”På hver station er der kun en til to, der ikke har svaret på APV’en, så vi er oppe på, at 185 ud af 200 har svaret. Det viser, at det ikke er bøvlet for dem at svare, for så ville de bare ikke have gjort det,” siger Kasper Sønderdahl.

Pakkeløsning med tilpasningsmuligheder

Med Musskema.dk har Kasper Sønderdahl fået, hvad han ville, og han har fået det, som han ville have det.

”Systemet er fleksibelt. Jeg har fået en pakkeløsning med alt det, jeg skulle bruge, men har haft stor frihed til at strikke spørgsmålene sammen, så de passer ind i vores kontekst. Det gælder både på MUS- og APV-delen. Og Musskema.dk har hjulpet mig med at få vendt mine spørgsmål rigtigt.”

Enkelt, intuitivt og nemt at bruge

Kasper Sønderdahl har oplevet implementeringen af Musskema.dk som meget enkelt og ligetil.

”Da jeg havde spørgsmålene på plads, var det bare at trykke distribuere. Man kan dårligt nok tale om en implementering. Man skal bare gå på en hjemmeside og logge på. Det er intuitivt og nemt at bruge. Det er simpelt, det er det virkelig.”

Systemet er fleksibelt. Jeg har fået en pakkeløsning med alt det, jeg skulle bruge, men har haft stor frihed til at strikke spørgsmålene sammen, så de passer ind i vores kontekst.

Kasper Sønderdahl
Beredskabsdirektør for Beredskab og Sikkerhed Randers - Favrskov – Djursland
Lad os tage en snak om mulighederne Lad os ringe dig op, så vi sammen kan finde en løsning