Kompetencespind

Mål din afdelings kompetenceniveau på de strategisk væsentlige kompetencer - og få en tydelig graf, der viser de kompetence GAB, som I skal have lukket. Både for teamet og individuelt.
 

Kompetencespindelvævet er en effektiv måde at synliggøre organisationens strategiske kompetencebehov. Leder definerer det ønskede niveau for hver enkelt kompetence, medarbejdernes faktiske kompetencer måles – og herefter viser systemet grafisk, hvor der skal sættes ind.

  • Lederen definerer kategorier for kompetencerne – f.eks. ”Faglige kompetencer”, ”Personlige kompetencer” og ”Leder-kompetencer”. Inden for hver enkelt kategori formuleres så mange kompetencer, I ønsker at måle på.
  • Den enkelte leder forholder sig til, hvilket ønsket niveau fra 0 til 5 den enkelte kompetence skal have i teamet.
  • Med et enkelt klik inviteres alle medarbejdere til at forholde sig til, hvor man mener at ligge fra 0 til 5 på de enkelte kompetencer. Når medarbejderen har givet sit bud på placering, kan lederen se medarbejderens scorer og tage en dialog med medarbejderen for evt. at rette de scorer, hvor leder er af en anden opfattelse.
  • Lederen kan nu trække et grafisk spindelvæv ud med teamets gennemsnitlige score sammen med det ønskede niveau – og på den måde tydeligt vise de GAB, som teamet skal have lukket. Det giver medarbejderne mulighed for mentalt at indstille sig på, at de skal udvikle sig der, hvor teamet har brug for at blive styrket.
  • Når leder taler med den enkelte medarbejder, kan lederen trække et individuelt kompetencespindelvæv, hvor der er yderligere to elementer: den enkelte persons score i spindelvævet og lederens ønskede niveau for netop denne medarbejder.
  • Kompetencespindelvævet anvendes af mange Musskema.dk-kunder til at styrke den strategiske retning på MUS, så samtalen om kompetenceudviklingen i højere grad tager udgangspunkt i organisationens kompetence-GAB i stedet for udelukkende at tage udgangspunkt i den enkelte medarbejderes behov.
Lad os tage en snak om mulighederne Lad os ringe dig op, så vi sammen kan finde en løsning