Onboarding

 

En fjerdedel af alle nyansatte forlader deres stilling igen inden for det første år. 22% af dem gør det inden de når 45 arbejdsdage. For førstegangssøgende, der får job, er 46% søgt videre indenfor 18 måneder.

Et onboarding-program kan komme disse dårlige tal til livs. Forskning viser, at 9 ud af 10 allerede inden det første halve år beslutter sig for, om de vil blive i virksomheden på sigt eller ej. Samme forskning viser, at 69% af de ansatte er mere tilbøjelige til at blive i mere end 3 år hos samme virksomhed, hvis de oplever et velfungerende onboarding-forløb. Så det er vigtigt, at virksomheden gør et godt indtryk fra starten og er i tæt dialog med den nye medarbejder.

 

Onboarding er et spændende modul, som bidrager til at professionalisere processerne for nye ansatte - fra kontrakt til ansættelsens dag 1 og nogle uger/måneder frem. 

Du opsætter selv det ønskede flow og de ønskede lister og spørgerammer. Dermed risikerer du ikke, at nogen glemmer deres ansvar i processen, og det gør, at den nyansatte føler sig taget hånd om. Det er et godt grundlag - og nærmest en forudsætning - for en god start.

Modulet består af 2 vinkler:

  1. Tjeklister, som oplister alle de forberedelser, der skal ske, når en ny medarbejder skal starte - og sikrer at tingene så også er på plads, når den nye ankommer. Du opsætter selv de personer, der skal have adgang til dette (HR, IT, Økonomi ,o.l.) og den nærmeste leder er altid med.
  2. Korte dialog-spørgerammer til samtale mellem den nærmeste leder og den nye efter fx 1 uge, 3 uger 3 måneder o.l.
Lad os tage en snak om mulighederne Lad os ringe dig op, så vi sammen kan finde en løsning